Vitaindító plenáris ülés

KS_Köves
KS_Tittonell

KÖVES Alexandra
European Society of Ecological Economics

Köves Alexandra ökológiai közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem docense az Operáció- és Döntéstudományi Intézet Döntéstudományi Tanszékén. Emellett az Európai Ökológiai Közgazdasági Társaság alelnöke. A döntéstudományokhoz, az ökológiai közgazdaságtanhoz és a Degrowth-hoz kapcsolódó tárgyakat oktat.

Sáfián Lászlóné Ibolya
juhász, Nők a Pásztorságban csoport, Hajdúsámson

Pásztor családba született, de az aktív juhászkodást 1989-ben kezdte férje mellett. 1996 óta magatarti juhászok. Átlagosan 500-600 juhot, valamint egy parlagi szamarat és 20 kecskét legeltetnek.  Legelőjük értéke és ékessége a magyar kökörcsin. A nők a Pásztorságban csoport alapító vezetője.

Szőcs Boruss Miklós Attila
Eco Ruralis, Romania

Szőcs szenvedélyes szószólója az agroökológiának és a parasztok jogait és a földhöz való hozzáférést támogató jogszabályok javításának. A romániai földrablással kapcsolatos figyelemfelkeltés egyik vezető kampányolójaként 2015-2023 között az Eco Ruralis Egyesület elnöke volt, jelenleg a földhöz való joggal, a közpolitikákkal és a paraszti agroökológiával kapcsolatos munkájuk koordinálásáért felelős.

Pablo Tittonell Groningeni Egyetem

Pablo Tittonell végzettségét tekintve agronómus, a magánszektorban és tudományos-kutatói szervezetekben egyaránt dolgozott. A Wageningeni Egyetemen szerzett doktori fokozatot termelési ökológiából és erőforrás-megőrzésből, szakterületei közé tartozik az agroökológia, a talaj termékenysége, a biológiai sokféleség és a rendszerelemzés.